Opinió
Eunís Font

Eunís Font

La comarca, a debat

La setmana passada el diari Ara va dedicar el seu cinquè capítol de la sèrie de debats “Les comarques, Ara” a les Garrigues. Una sèrie que pretén mostrar com les comarques estan engranades en tot el teixit de Catalunya.

En el debat es va fer una radiografia de temes socials, econòmics i polítics de la comarca. Tocant l’oleoturisme, el cooperativisme, les comunicacions, l’estat de les escoles rurals, la immigració i la necessitat d’un model de comarca, entre altres; es va convertir en una tertúlia realment interessant sobre tot de temes que formen part del nostre dia a dia i que massa sovint obviem o menystenim i no els donem la importància que requereixen.

Justament en aquest sentit, crec que hauríem de defensar més el que passa a la nostra comarca o, si més no, parar-hi més atenció; i és que, com es va repetir en el debat, hi ha molta gent que fa coses. Deixem de banda el discurs victimista recurrent i gastat i dediquem una estona a pensar quina és la comarca que cadascú de nosaltres volem i com hi podem contribuir.