Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Biomassa a l’escola de Maials

Aquests mesos he tingut el plaer de poder col·laborar professionalment en la instal·lació d’una caldera de biomassa a les escoles de Maials. Aquesta decisió va ser presa pel consistori davant les continuades i previstes pujades de preu del carburant (8% anual durant els últims 10 anys).

Fins fa poc, l’escola disposava d’una caldera de gasoil de 80 kW que gastava de l’ordre del 10.000 litres any. La nova caldera de biomassa consumeix pinyola procedent de la Cooperativa de Maials. El consum anual previst és de 30.000 kg, amb un cost aproximat de 3.600 euros anuals. Aquestes xifres suposen un estalvi anual d’uns 6.500 euros. La reducció de la despesa, juntament amb l’aportació de la Diputació, permetrà que l’Ajuntament amortitzi la inversió d’uns 20.000 euros en un termini inferior als dos anys.

Com a conclusió, l’Ajuntament ha aconseguit reduir la despesa corrent, ha permès aprofitar una font energètica d’una indústria local i totes les obres han estat executades per empreses vinculades al municipi. Moltes felicitats!