Opinió
Jordi Prats

Jordi Prats

Canviar o morir

Aquest mes de gener vaig poder gaudir un any més de la Festa Major d’hivern de Maials. Com en molts pobles de les Garrigues, i a diferència de la Festa Major d’estiu, aquesta l’organitza i paga la Societat Recreativa de Maials.

No en tinc ni idea, dels anys que fa que la Societat de Maials està en funcionament, però segur que vora un centenar. En els últims anys, però, ha patit les conseqüències de la crisi i la llei antitabac, fet que ha suposat un degoteig constant de baixes dels socis, només aplacat pels èxits del Barça de Guardiola i una pantalla gegant.

La causa principal, al meu criteri, ha estat la manca de canvis. Un model de gestió i serveis que no ha canviat en els últims 50 anys està abocat al fracàs, només cal que mirem com està el sector del cinema. Sembla, però, que en els mesos passats la junta gestora ha fet gala de valentia i no ha tingut por als detractors dels canvis.

Si la decisió és bona o dolenta, el temps ho dirà, però hi ha una frase que diu més o menys així: “Una manera d’assegurar-te un error és no canviar amb el temps.”