Opinió
Centre d'Estudis de les Garrigues

Centre d'Estudis de les Garrigues

Gràcies, gràcies, moltes gràcies

Diuen, fent una petita giragonsa al refranyer català, que és de ben parit ser agraït. No sé si en el meu cas, la primera part d'aquesta referència s'acompleix, o s'hi aproxima, però sí que la segona sentència la voldria deixar ben clara.

Després de poc més de 15 anys al capdavant del Centre d'Estudis de les Garrigues, de fet, des que va néixer, per això ja va sent hora de plegar i, com no podria ser d'una altra manera ho he de fer amb merescut agraïment. Aprofitaré els caràcters que tinc, en aquest breu article, per fer-ho.

Moltes gràcies pel suport, per l'esforç, per la col·laboració, per la paciència, per la implicació, per la participació, per l'interès i per la feina ben feta a tots i totes que heu estat al nostre costat un moment o altre durant tot aquest període. Des d'aquells que a finals dels anys noranta van lluitar per la realització de la I Trobada d'estudiosos de la comarca, als que vam formar part de l'extingit Grup d'Estudiosos de les Garrigues (GEG). Des dels tretze valents i valentes que van signar el document de creació del Centre d'Estudis de les Garrigues com a associació legal el 8 de setembre de 2002, a tots i totes els que heu format part de les juntes directives del CEG. Des de les institucions i entitats que ens han acollit un moment o altre, Consell Comarcal, Ajuntaments de la comarca, Cooperatives, Llars de Jubilats, biblioteques, IEI, Diputació, IRMU, CCPC, Departament de Cultura i Joventut de la Generalitat, a la resta de centres d'estudis o recerques de les terres de Lleida amb qui hem col·laborat. Des de tots els ponents i participants de les onze trobades d'estudis de les Garrigues realitzades fins ara, a tots els que han participat en les diferents jornades realitzades per tal de difondre el patrimoni garriguenc. Des dels participants en les caminades culturals o visites guiades, als que han vingut a la presentació de les nostres publicacions. Des d'aquells que han participat en l'organització i difusió dels Encontres d'escriptors i crítics, a aquells que han aportat els seus treballs i han fet possible la convocatòria i resolució dels Premis de Joves investigadors/es de les Garrigues. Des de les editorials, dissenyadors i correctors que han participat de les nostres publicacions a tots els socis i sòcies que ens han fet confiança tots aquests anys. Des dels mitjans de comunicació locals i comarcals que ens han fet difusió de les nostres activitats a aquells particulars que ens han enviat missatges i escrits per a resoldre dubtes de la comarca o per a clarificar alguna cosa que ens havíem equivocat. I gràcies, a tots aquells i aquelles que m'he deixat.

Permeteu-me que en aquest agraïment general en faci un de particular, perquè també crec que és de justícia. En primer lloc per al Fèlix Martín, un dels pares de tot aquest projecte iniciat al 1997. Al Vicenç Aguado, aguantar estoicament tots aquests anys a la Junta Directiva del CEG i al company i amic Isidre Pinyol amb qui, colze a colze, hem hagut de picar molta pedra per arribar on és el CEG.

Han estat quinze anys en els quals he intentat, simplement, aportar el meu granet de sorra per tal de contribuir a conèixer més i millor la nostra comarca.

Josep Rubió Sobrepere