ECONOMIA
- Juneda , Les Borges Blanques

Ofereixen pisos a Juneda i les Borges amb lloguers d’entre 85 i 150 euros al mes

La Fundació “la Caixa” ha engegat el programa Lloguer Solidari, que té per objectiu actuar sobre el “cercle viciós” que conformen l’elevat nombre de persones amb dificultats d’accés a un habitatge i de pisos buits, explica el director executiu de “la Caixa” i director general adjunt de la Fundació “la Caixa”, Jaume Giró, en una conferència de premsa a Barcelona.

Dos dels municipis que es veuran beneficiats del programa són Juneda i les Borges Blanques, a més d’Alcarràs, Alpicat, Bellpuig, Cervera, Linyola, Mollerussa, Oliana, Torrefarrera, Torregrossa, Vallfogona de Balaguer i Vilagrassa. En total, “la Caixa” oferirà 161 pisos arreu de la Demarcació de Lleida. La inscripció al programa va començar l’11 de novembre.
 

Per a persones amb rendes inferiors a 2,5 vegades l’IPREM

Podran optar a aquests pisos les persones majors d’edat o unitats familiars amb rendes inferiors a 2,5 vegades l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), que, per a una parella, representarien uns ingressos totals màxims de 18.600 euros anuals. Un altre requisit per als beneficiaris és que tinguin uns salaris mínims de 6.000 euros anuals, de manera que la despesa en lloguer no representi més del 30% dels ingressos de la unitat familiar.

Els candidats han de tenir nacionalitat espanyola o un permís de residència permanent, però no necessàriament han d’estar empadronats al municipi en el qual demanin el pis. Els beneficiaris seran escollits per sorteig davant de notari si hi ha més demanda que oferta. El 75% de les llars que s’ofereixen són d’obra nova, mentre que la resta són de particulars que l’han entregat a “la Caixa” per cancel·lar un deute. En aquest segon cas, es tracta de pisos pràcticament nous o que s’han reformat per poder entregar-los en perfectes condicions.