COMARCA
- Juneda

Apromi canvia de nom

Foto d'arxiu de la primera visita territorial de la nova legislatura de l'Oficina Parlametària de CiU, el passat febrer

A partir d’ara, l'Associació pro-minusvàlids de la comarca, l’Apromi, -entitat junedenca sense afany de lucre que atén persones amb disminució- passarà a anomenar-se Talma. Així ho ha decidit l’assemblea general qui ha ratificat la proposta de la Junta. El motiu, donar cabuda a altres serveis que avui dia presta l’entitat i que alguns, res tenen a veure amb la finalitat en que Apromi va començar ara fa 35 anys i que per tant, s’escapen de l’àmbit exclusiu de la discapacitat intel·lectual. Així per exemple, l’entitat gestiona des del febrer de 2010 el Crae de les Garrigues –un centre per a infants i/o adolescents discapacitats que estan tutelats per la Generalitat-, des del 2005 el Cdiap de les Garrigues –un centre de desenvolupament infantil i atenció precoç-, l’octubre de 2010 es va obrir Compàs –un club social adreçat a persones amb malaltia mental de la comarca i les seues famílies-, el 2011 es va posar en marxa Atrium –un servei de psicologia, logopèdia i fisioteràpia adreçat a la població en general- i disposen també d’un club esportiu que presta activitats d’esport i de lleure als diferents serveis de l’entitat.

Segons el director d’Apromi (ara ja Talma), Josep Maria Solè, és aquesta variabilitat de suports i serveis a diferents col·lectius els que han portat a buscar un nou nom. “En la tria varen participar els socis, els familiars, els usuaris, els professionals i la Junta. Plegats vam creure que Talma era un bon nom per encarar el futur” ha dit.

“El significat de Talma el trobem en una roba d’abric que servia d’aixopluc en època medieval. Ara tots els diferents serveis que en l’actualitat tenim, caminaran junts i autònoms en aquesta curta i llarga història que va començar l’any 1976 –any de la fundació d’Apromi- en pro de les persones amb discapacitat de la nostra comarca” ha afegit.