COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Les Borges demana garantir la seua qualitat ambiental

Pancartes penjades a les Borges Blanques

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, acompanyat pel primer tinent d’alcalde, Francesc Macià, s’ha reunit amb la Directora General de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, i la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Maria Dolors Tella, arran del projecte de construcció d’una planta de biomassa a la localitat veïna de Juneda.

Les possibles conseqüències i garanties de la qualitat de l’aire per als veïns ha estat un dels principals temes de conversa. “Sabem que la biomassa és una energia renovable altament eficient, però també ens sembla raonable dur a terme una anàlisi que permeti estudiar les mesures necessàries per garantir la qualitat ambiental, en el supòsit que la seva instal·lació s’acabi duent a terme. Molt especialment en el que fa referència a la qualitat de l’aire”, ha explicat l’alcalde Enric Mir. “Cal agrair que des de la Direcció General de Qualitat Ambiental ens hagin ofert el seu suport, informació i assessorament en tot el que ens faci falta”, ha afegit.

Trobada a Juneda
L’Associació de Defensa del Patrimoni Natural 'La Banqueta' de Juneda va traslladar a les empreses promotores de la planta –Urgenesda i Sener en una reunió celebrada el 28 de febrer- la conveniència d’instal·lar una estació de vigilància en un punt proper a la central en direcció als vents dominants, per tal de fer un seguiment dels nivells dels gasos contaminants a la zona que complementi l’estació existent prop de la carretera N-240 pertanyent al Departament de Territori i Sostenibilitat i que, tal com ja avançava Tèofil Camí d’Urgesneda en declaracions a SomGarrigues “no és representativa de la qualitat de l’aire atès que els gasos que emeten els vehicles són precursors de la formació d’ozó troposfèric”.