ECONOMIA
- Cervià de les Garrigues

Cervià acollirà la VIII Jornada de poda d’olivera

Cervià de les Garrigues acollirà el proper dimarts, 27 de març, la VIII Jornada de poda d’olivera, organitzada conjuntament pel departament d’Agricultura i la Cooperativa del Camp de Cervià. Al llarg d’aquesta jornada s’analitzaran , de forma practica, les tendències en esporga d’olivera i el seu efecte sobre la producció i la rendibilitat del cultiu. En aquest sentit, es realitzarà una sortida al camp i esmorzar amb productes típics de la terra. La pràctica de l’esporga anirà a càrrec de Josep Ramon Mateu, podador especialista.
Aquest any també s’ha inclòs una demostració pràctica de maquinària per a triturar i aprofitar les restes de ala poda per la biomassa, i es veuran diferents tipus de cremadors de males herbes. La demostració pràctica de biotrituradors de branques i d’equips cremadors de males herbes anirà a càrrec de Victoriano Teixiné, de l’empresa Mecanocamp.
Serà el vuitè any que es realitza aquesta jornada a la població de Cervià de les Garrigues i els organitzadors esperen sigui de gran interès per a tots els assistents, tal i com ho van estar les passades edicions.