ECONOMIA
- Juneda , Les Borges Blanques

Visita del consistori borgenc a la planta de biomassa de Sangüesa

Els representants comarcals a l'exterior de la planta.

Una delegació de representants de l’Ajuntament de les Borges Blanques (les Garrigues) ha visitat aquest cap de setmana la localitat navarresa de Sangüesa i la seva planta de biomassa, on han estat rebuts per l’alcalde, Ángel Navallas.

En arribar al consistori navarrès, han mantingut una reunió informativa amb els amfitrions, i han visitat l’exterior de la planta de biomassa, que l’empresa Acciona hi té instal·lada al municipi des de fa 10 anys. D’aquesta manera, els representats de les Borges han pogut conèixer de primera mà l’experiència del municipi de Sangüesa, ja que la seva planta té unes dimensions i una capacitat molt similars a la que l’empresa Urgesneda té previst instal·lar a Juneda.

En el marc de la trobada, l’alcalde navarrès hauria lliurat un informe, elaborat pel Govern de Navarra durant el 2011, en el que s’avalua la qualitat ambiental del municipi, en relació a la quantitat de partícules de Diòxid de Sofre, de Diòxid de Nitrogen i d’Ozó presents a l’aire, i que registren dades molt per sota dels límits estimats perjudicials per a les persones.

La visita s’emmarca dins les accions que la comissió municipal informativa i de seguiment de la possible implantació d’aquesta planta a Juneda. La comissió també està a l’espera de conèixer els resultats de l’estudi que ha encarregat el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a la universitat, per mesurar l’impacte i les conseqüències que tindria la instal·lació de la nova planta a les Garrigues.