COMARCA
- Juneda

Josep Rull reclama a l’Estat que prioritzi les infraestructures amb dèficit de seguretat viària

El secretari d’organització de Convergència i diputat al Parlament, Josep Rull, va visitar el passat 11 de maig Juneda on va denunciar “el dèficit d’inversió de l’Estat a Catalunya que en determinats casos té unes conseqüències nefastes des d’un punt de vista de la seguretat viària, com el cas de la N-240 al seu pas per Juneda, que registra una alta sinistralitat” i va reclamar que “es construeixin les rotondes que ja estaven contemplades en els pressupostos de l’Estat”.

Rull va insistir en què “aquest dèficit d’infraestructures públiques l’hem de continuar posant sobre la taula, cal una injecció de recursos”.

En el seu discurs va explicar també que “som conscients que estem en un moment de dificultat econòmica, en el que cal prioritzar”. En aquest sentit considera que hi ha dos elements bàsics per prioritzar infraestructures i, sobretot, carreteres. “Un primer element és el de retorn econòmic i social, de manera que cal prioritzar aquelles infraestructures més rendibles i econòmicament viables i l’antítesis d’això seria plantejar tren d’alta velocitat cap a culs de sac” mentre que “aquesta carretera on som té una intesitat de trànsit diària de 15.000 vehicles”.

Com a segon element a tenir en compte, va dir, és “la seguretat viària, mentre les estructures viàries no es puguin renovar, s’han d’incorporar elements que la facin més segura, i en cas, són les rotondes, que ja tenen un projecte constructiu i que ja estaven contemplades en els pressupostos”.

Per la seua part, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, va remarcar la importància d’aquestes rotondes. “Tot i que el Govern central diu que es tracta d’un problema de diners, per nosaltres es tracta de prioritats, de ganes de voler-ho fer”, va dir. “Després de tants anys i tants accidents, ens mereixem que ens respectin i ens escoltin”, va afegir.

Així mateix, Ramon Alturo, senador el grup de CiU, va recordar que “fa dos o tres anys que vam presentar unes esmenes als pressupostos de l’Estat en relació aquestes rotondes, que van ser aprovades i incorporades, per tant, els Pressupostos van arribar a contemplar que s’havien de fer aquestes rotondes”.