COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Segona caminada per reivindicar la protecció de l'espai natural dels Bessons

La gent de les Borges Blanques, Juneda, Castelldans i Cervià de les Garrigues, municipis que integren el PEIN dels Bessons estan convocats a caminar el proper 19 de maig a la tarda fins al cim de la muntanya dels Bessons per demanar a les administracions que aquest espai d’interès natural (PEIN) disposi ben aviat del Pla Especial de protecció que li correspon i per demanar que, aquesta eina també serveixi per delimitar les actuacions que s’hi poden portar a terme per a posar-lo en valor.

La marxa és d’un nivell per a totes les edats i consta de 18 quilòmetres i un desnivell acumulat de 330 metres, i transcorrerà per la vall de l’Aranyó fins a arribar al pla dels Bessons i al turó del mateix nom. La caminada partirà de les Borges i està previst que a les 18.00 hores, es llegeixi un manifest al capdamunt del turó.

L’acte és organitzat per la Plataforma cívica en defensa de l’espai dels Bessons formada per deu entitats de les Borges Blanques i Juneda (Ateneu Popular Garriguenc, La Banqueta i Centre Excursionista les Borges- Garrigues i també Revista Terrall, Ràdio les Borges, Grallers els Marfulls, Club Atlètic les Borges, Club Ciclista la Pedalada de Juneda, AMPA llar infants, Col.legi Joan XXIII, Assoc. Catalunya Aventura de Raids) arran de l’afectació que es produí el passat any sobre l’espai durant les obres del Canal Segarra- Garrigues, el qual comportà la construcció d’una bassa reguladora colindant i el pas d’una rasa que ha travessat tot l’espai.