COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Prop d'un centenar de persones caminen per reivindicar la protecció de l'espai natural dels bessons

Foto d'alguns dels caminadors que van pariticipar a l'activitat

Tot i l’amenaça de pluja, vuitanta quatre persones de les Borges Blanques, Juneda, Castelldans i Cervià de les Garrigues van prendre part a la caminada fins al cim de la muntanya dels Bessons el passat 19 de maig per demanar a les administracions que aquest espai d’interès natural (PEIN) disposi ben aviat del Pla Especial de protecció que li correspon i en particular, per demanar que cap línia elèctrica travessi l’espai en ocasió del subministrament elèctric que requereix la bassa reguladora del Canal Segarra- Garrigues que s’està acabant de construir al peu del turó.

A la marxa hi van participar persones de totes les edats. Va constar de 18,5 km. i un desnivell acumulat de 330 metres, i va transcórrer per la vall de l’Aranyó fins a arribar al pla dels Bessons i al turó del mateix nom. La caminada va partir de les Borges a les 16.00 i a les 18.30 de la tarda, va ser llegit un manifest al capdamunt del turó.

L’acte va ser organitzat per la Plataforma cívica en defensa de l’espai dels Bessons formada per deu entitats de les Borges Blanques i Juneda: Ateneu Popular Garriguenc, La Banqueta i Centre Excursionista les Borges - Garrigues i també per la Revista Terrall, Ràdio les Borges, Grallers els Marfulls, Club Atlètic les Borges, Club Ciclista la Pedalada de Juneda, AMPA llar infants, Col.legi Joan XXIII, Assoc. Catalunya Aventura de Raids. La plataforma es va crear ara fa un any i mig arran de l’afectació que es produí el passat any sobre l’espai durant les obres del Canal Segarra- Garrigues, el qual comportà la construcció d’una bassa reguladora colindant i el pas d’una rasa que ha travessat l’espai.