COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

La CUP abandona també la comissió informativa de la central de biomassa

L'assemblea local de la CUP a les Borges Blanques ha decidit abandonar la comissió informativa sobre la planta incineradora de biomassa al terme municipal de Juneda, al considerar que "la situació de paràlisis institucional promoguda per l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, només beneficia als promotors de la iniciativa", explica la formació en una nota de premsa.

Així mateix, la CUP denuncia "l'enuig i el rebuig que ens provoca la indefensió ciutadana en matèria sanitària a que l'actual equip de govern està sotmetent, amb actituds dilatòries i obscurantistes, no només als actuals veïns i veïnes de la població, sinó també a les generacions futures".

En el ple ordinari del mes de gener, tots els grups polítics van consensuar i transaccionar dues mocions presentades des de l'oposició, aprovant l'encàrrec d'un estudi per part de tècnics i professors universitaris amb l'objectiu de valorar l'impacte mediambiental i a la salut pública que pot suposar la construcció d'aquesta incineradora. Transcorreguts sis mesos, "es demostra que han quedat en paper mullat per manca de voluntat política de fer complir els acords per part de l’equip de govern". De fet, per aquest i altres motius el grup d'Esquerra també va abandonar la citada comissió.

En aquest sentit, la CUP mostra el seu "malestar" davant les declaracions de l’alcalde de la capital, Enric Mir, en les quals "aquest acusa altres formacions presents al consistori de no assistir a les reunions de la comissió i que són totalment falses i fruit de l’ús de la mentida com a arma política, que tan sols serveixen per denigrar i envilir l’exercici de la mateixa".