COMARCA
- Juneda

La XVI caminada nocturna La Lluna i la Banqueta atrau més de 400 persones

Foto: Montse Solà

Més de 400 persones van participar el passat 4 d’agost a la XVI caminada nocturna La Lluna i la Banqueta que organitza l’Associació de Defensa del Patrimoni. Natural "La Banqueta" amb el suport de l'Ajuntament de Juneda i la col·laboració de l'Ecocentre Les Obagues.

El president de la Banqueta, Eduard Porta, va destacar el notable èxit de participants “els quals van tenir un comportament exemplar durant tot l'acte i, molt especialment, durant els 89 segons que va durar el "minut" de silenci en reconeixement a la trajectòria del recent desaparegut Tati Minguella, company i fundador de l’associació”.

Precisament, enguany els assistents van poder observar un recull de fotografies i un cartell en record de 4 socis i voluntaris de l’associació que han traspassat en els darrers anys: Tati Minguella, Ramona Orteu, Ramon Orteu i Ramon Vallés.

El recorregut circular es va iniciar a la plaça de l’Església, va continuar en direcció nord-est, cap al cementiri. Va seguir pel camí d’Alcoletge i, en arribar al pont Negre, els participants van retornar a Juneda resseguint el passeig del Parc de la Banqueta.

En finalitzar el recorregut, petits i grans van poder recuperar les forces amb una xocolatada popular gentilesa de l’Ecocentre les Obagues i un bany nocturn a les piscines municipals. També es varen recollir signatures a favor de la salvaguarda dels salts de la 1a i la 2a Màquina on hi ha uns projectes de construcció d’unes centrals hidroelèctriques.