COMARCA, ECONOMIA
- Arbeca , El Vilosell , Fulleda , La Pobla de Cérvoles

Les Borges, nou membre de ‘La Ruta del Vi de Lleida’

L’Ajuntament de les Borges enceta el curs amb la seva adhesió a la Ruta del Vi de Lleida, un projecte impulsat per Turisme de Lleida a través del qual es promociona la gastronomia, la cultura i la geografia lleidatanes i els seus cellers. L’acord permet promocionar l’oferta cultural i turística de la ciutat, com l’Espai Macià, a través d’aquesta xarxa.

El projecte s’integra dins del pla de Desenvolupament Local i de Dinamització del Territori, impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de les Borges.

Com explica el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, "aquest projecte dinamitza el turisme i crea una xarxa social i professional a través dels agents públics i privats implicats en la dinamització territorial i local. L’objectiu és promoure la cultura enològica i el turisme intern de qualitat”.

És precisament en aquest context que se celebren els ‘Dijous de Vins’, una activitat amb què es vol atansar a la població els productes vinícoles garriguencs amb els tastos de vins protagonitzats pels sis cellers de la comarca integrats a la Denominació d’Origen Costers del Segre que, també, formen part de la ruta del vi i que tenen com a escenari l’Espai Macià.

L’Ajuntament de les Borges, que hi està adherit com a entitat pública i com a ofertant d’oci i turisme, va acordar per majoria absoluta l’adhesió de l’Espai Macià a ‘La Ruta del Vi de Lleida’.

L’associació té entre els seus membres cellers, restaurants, hotels, enoteques, agents turístics, institucions, ajuntaments i consells comarcals de poblacions inscrites en el territori de la denominació d’origen.