COMARCA, ECONOMIA

Jornada per a la promoció del turisme rural

Aquest divendres 26 d’octubre, l’espai per a la formació L’Abadia de les Borges impartirà una jornada sobre el turisme rural. Sota el títol “Eines i estratègies per a la promoció del turisme rural”, aquest curs pretén aportar recursos pràctics a tots els participants per tal de posar en valor i treure més profit de l’oferta local o l’oferta singular d’un establiment.

El turisme rural, l’agroturisme o l’ecoturisme són algunes de les modalitats turístiques que darrerament s’han implantat amb força a les comarques de l’interior com un element més de dinamització de l’economia i, alhora, com a excel·lent creador de sinergies i d’activitat indirecta.

El client potencial d’aquesta tipologia de turisme, basat fonamentalment en el mercat interior, està acusant en major o menor grau la crisi econòmica, i és per això que els organitzadors d’aquest esdeveniment han decidit dur a terme aquest curs, per proporcionar eines i estratègies per fixar o reactivar l’oferta a partir de casos d’èxit en entorns similars.

La jornada s’adreça especialment a empresaris del sector, agents o promotors turístics, tècnics de turisme de l’administració, alcaldes interessats o regidors de l’àmbit, estudiants o llicenciats en matèries relacionades, així com també a qualsevol persona que hi pugui estar interessada.

El curs comença a un quart de deu del matí amb la presentació per part del president del Consell Comarcal, Juli Muro, i seguidament intervindran el director gerent de la Fundació Castells Culturals de Catalunya, Ramon Orpinell, el fotògraf de natura, Jordi Bas, i el consultor ambiental de La Llena, Ramon Queralt, que parlaran del turisme rural vinculat a la promoció del patrimoni, del paisatge i dels productes agroalimentaris, respectivament. 

A continuació serà el torn de la directora de Turalcat, Montserrat Coberó i de la taula rodona "Errors i encerts, quines són les millors eines per a la promoció", moderada pel periodista i director de la revista Descobrir Catalunya, Joan Morales. Hi participaran els empresaris turístics Josep Farrero i Anton Bundó i la tècnica del Consell Comarcal Ester Rué, entre altres.