COMARCA, ECONOMIA

Els joves de les cooperatives agràries es troben a les Borges

Detall del cartell de la trobada.

Aquest dimarts, 30 d'octubre, ha tingut lloc la I Trobada de Joves de Cooperatives Agràries de Catalunya, organitzada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya sota el lema: “Els joves tenim molt a dir. Si volem, podem!”. La trobada s'ha celebrat a la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques.

L’objectiu de la jornada era reflexionar sobre els valors cooperatius i potenciar entre els joves "un model empresarial d’èxit que permet generar indústria i riquesa econòmica en el territori i d’aquesta manera evitar el despoblament d’àmplies zones rurals i agràries", segons l'organització.

En la sessió hi han intervingut Joel Castany, president de Cordier Mestrezat i del celler cooperatiu de Leucate, a la zona de Llenguadoc. En representació de les cooperatives catalanes, hi ha participat Jordi Dolcet, gerent de la cooperativa Camp d’Alcarràs, que ha explicat la seva experiència en la creació d’un banc de terres, i Eduard Cau, propietari de Ramaderies Miqueló i soci de la cooperativa Camp d'Ivars d'Urgell.

Finalment, s'ha creat un debat entre els assistents per tal de compartir experiències i crear noves sinèrgies i aliances en el sector.