COMARCA, ECONOMIA
- Castelldans , Els Torms , Juncosa , Maials

Continuen les fires de l’oli

Una de les edicions anteriors de la fira de Juncosa.

Després que la Fira de l’Oli Verd de Maials donés el tret de sortida a la temporada de fires de l’oli arreu de la comarca el passat cap de setmana del 17 i 18 de novembre, ara és el torn d’altres poblacions.

La propera fira marcada al calendari és la de Santa Caterina, a Arbeca, que enguany celebra la seua 29a edició. Els actes inclosos en el marc de la fira tindran lloc els propers dies 23, 24 i 25, tot i que el dia de la fira en si serà el diumenge dia 25. El programa de la fira és variat i s’hi troben actes per a tots els públics, des de recitals de poesia fins a espectacles infantils, passant per diversos tornejos de futbol.

Enguany destaca, un cop més, el ja tradicional Mercat Firal, que tindrà lloc durant tot el matí de diumenge. De fet, el de diumenge serà un matí farcit de demostracions i competicions: hi haurà la tercera edició de la cursa de muntanya Arbeca Trail Running, també el vuitè Concurs de Menjar Olives Arbequines, a més d’un Concurs de Bellesa Canina i d’una demostració de doma de cavalls.

Tres fires el mateix dia
Resseguint el calendari, el proper acte que es troba és la presentació de l’oli nou de la Cooperativa dels Torms, que tindrà lloc divendres 30 de desembre al vespre a Gimenells.
Aquest esdeveniment és només la prèvia de la fira d’aquest mateix municipi, que està programada per al diumenge 2 de desembre. Precisament, en aquesta mateixa data coincideixen tres fires de l’oli a les Garrigues: la dels Torms, la de Castelldans i la de Juncosa.Les tres coincideixen en data i en el primer acte del dia: un esmorzar popular.
A Castelldans, durant tot el matí de diumenge es podrà visitar el Museu de l’Oli i la Vida Rural i la cooperativa, ja que es farà una jornada de portes obertes.

Cinquena edició a Juncosa
La Fira de l’Oli i de Productes d’Elaboració Artesana de Juncosa, també marcada per al 2 de desembre, celebra enguany la seua cinquena edició. A banda dels diversos actes que s’hi duran a terme, com ara una visita guiada a les cabanes de volta del terme o una xerrada sobre els beneficis de l’oli, a la fira també s’hi podrà comprar l’oli de la cooperativa, que baixa el preu de la garrafa de 5 litres i la ven a 20 euros la unitat.