COMARCA, ECONOMIA
- Arbeca , La Pobla de Cérvoles , Les Borges Blanques , Vinaixa

Quatre empreses de les Garrigues fan públiques les seves pràctiques sostenibles

Vinya Els Vilars d’Arbeca, Oleum Flumen de Vinaixa, Cal Pastor de la Pobla de Cérvoles i Can Antaviana de les Borges Blanques fan públiques les seves memòries de sostenibilitat 2011. Els documents es poden consultar a la web www.gsrural.org i als diferents canals de difusió de cada empresa.

Amb l’assessorament per part del Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori i de la seva àrea de Responsabilitat Social Empresarial (RSE), aquestes empreses s’havien compromès a principis d’aquest 2012 a elaborar una memòria de sostenibilitat i a fer-la pública enguany.

Una memòria de sostenibilitat és un informe en el qual les empreses o entitats informen sobre la seva activitat i els impactes que aquesta genera a nivell econòmic, ambiental i social. Aquest informe es basa en la metodologia de Global Reporting Initiative (GRI), una organització sense ànim de lucre sorgida de les Nacions Unides que ofereix un marc internacional per a l’elaboració d’aquests informes. El fet d’usar aquesta metodologia fa que les memòries d’aquestes empreses garriguenques siguin homologables a altres petites i mitjanes empreses d’arreu del món. El GRI, per la seva banda, també fa difusió a nivell internacional d’aquestes memòries: http://database.globalreporting.org

Amb el finançament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, aquesta acció s’emmarca en el projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural: Cap a la consolidació de Territoris Smart en el qual hi participen tots els Grups d’Acció Local de Catalunya i que pretén impulsar la sostenibilitat i la responsabilitat social de les activitats econòmiques dels territoris rurals.