COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Hi haurà rotonda a la N-240 a l'encreuament de Masia Salat

L'actual encreuament és un dels punts negres d'aquest tram de la N-240.

L’encreuament de la carretera N-240 a l’altura del restaurant Masia Salat i el complex d’oci relacionat tindrà aquest any una rotonda. Aquesta és la intenció dels responsables del complex, que estan buscant vies de finançament per a la seua construcció. I és que el Ministeri de Foment, tot i haver autoritzat la rotonda, la vincula al cost. Si és l’Estat qui se’n fa càrrec, no serà una realitat fins que no estiguin fetes també les rotondes dels encreuaments de Juneda –avui sense data ni previsió de finançament–, però si és Masia Salat qui n’assumeix el cost, Foment hi dóna llum verda. En aquest sentit, Francesc Riera, president del Consell d’Administració de Masia Salat, explica a SomGarrigues que s’està buscant finançament i la intenció és poder fer la rotonda durant aquest any.

Túnel descartat
La darrera modificació del Pla Especial Urbanístic que va aprovar l’Ajuntament de les Borges al desembre per a aquesta zona preveia la construcció d’un túnel soterrat per evitar l’encreuament, però si es volia fer accessible a autocars i camions, el túnel quedava per sota del desaigüe del torrent de la Femosa, cosa que obligava a tenir-hi constantment una bomba. La llum verda de Foment a fer la rotonda si la pagava l’empresa, tot i ser poc habitual l’habilitació de rotondes per a accessos particulars, ha fet que Masia Salat optés finalment per assumir-la.

Punt negre
Aquest és un dels encreuaments conflictius de la N-240 al seu pas per les Borges i Juneda, un tram que en els últims cinc anys ha registrat 24 accidents, amb set morts, cinc ferits greus i 33 de lleus. Els alcaldes d’aquests dos municipis fa temps que clamen per tal que s’apliquin mesures per minimitzar els riscos d’aquests punts.