COMARCA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

Autoritzen finalment l'obertura del centre d'ITV de les Borges Blanques

Segons ha pogut saber aquest periòdic, la conselleria d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha atorgat, aquest divendres, l'autorització definitiva del centre d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) de les Borges, després de dos anys i mig d'incerteses judicials i administratives. Tal com avançàvem a principis de gener al número 336 de SomGarrigues, l'empresa Atisae ho tenia ja tot enllestit per obrir el més aviat possible, només a l'espera de rebre l'últim vist i plau, que finalment ha arribat.

Això vol dir que en els propers dies l'empresa portarà al centre de les Borges, ubicat al polígon industrial “Les Verdunes” els operaris necessaris per arrencar la planta. Un cop posada en marxa, està previst que es duguin a terme entrevistes per tal de contractar personal de la zona. Atisae confia en crear unes set o vuit places de treball.

Tot tipus de vehicles
El nou recinte compta amb el que es coneix com a línia universal, és a dir, apta per a la revisió de tot tipus de vehicles (cotxes, furgonetes, camions, tractors, motos, ciclomotors, etc) en un sol espai. En total, la capacitat del centre és d'uns 20.000 vehicles a l'any.

Antecendents
Segons el Pla Territorial de noves estacions d'ITV, aprovat l'any 2010 i que definia les necessitats del territori i es fixava la ubicació de les estacions, les Garrigues s'incloïa entre les comarques que no disposaven d'aquest servei i que, segons els nous criteris (cap municipi de més de 2.500 habitants podia tenir el centre més proper a més de 20 km de distància), n'havien de tenir. I la de les Borges, junt a Amposta i Sant Celoni, es va adjudicar a Atisae. A mitjans de 2011, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) suspenia de forma cautelar l'adjudicació. El motiu: la Generalitat hauria introduït nous criteris un cop les empreses candidates ja havien lliurat la documentació. Finalment, la suspensió cautelar es va aixecar i ja no restaven impediments legals per a l'obertura d'aquests centres. Només quedava l'autorització del Govern, que entre eleccions i constitució del nou executiu, s'ha acabat allargant més del previst.