COMARCA
- Arbeca , La Granadella , Les Borges Blanques

Suports del PSC a la Declaració de Sobirania

La regidora del PSC a les Borges, Imma Purroy, va votar favorablement les mocions presentades per ERC i CiU al ple municipal de les Borges d'aquest dijous. A diferència del posicionament del PSC al Parlament el passat 23 de gener, Purroy ha mostrat el seu suport al text, que ha estat aprovat per unanimitat de tots els regidors. També el regidor de la CUP, Gerard Cabezuelo, hi ha votat a favor, mentre els diputats de la formació al Parlament van expressar un "sí crític" amb un vot favorable i dues abstencions.

No és la primera vegada que el PSC borgenc se suma a reivindicacions nacionals al marge de les directrius del partit. Purroy ja s'ha sumat en diverses ocasions als vots per declarar el municipi "territori lliure i sobirà" o "moralment exclòs de la Constitució".

D'altra banda, com explicàvem fa uns dies en aquest article, l'alcalde de la Granadella, Carlos Gibert, també és favorable a la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament. Gibert es va presentar a les eleccions sota les sigles de Progrés Municipal (PM), marca blanca del PSC als comicis locals. Per la seva banda, l'alcalde d'Arbeca, també del PSC, no s'ha mullat públicament sobre el text, però sí el seu equip de govern va col·laborar a la concentració del 23 de gener en favor de la Declaració davant el consistori arbequí i, anteriorment, el ple es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual en formen part tots els pobles de les Garrigues excepte el Cogul, Sunyer, Sarroca i Almatret.