COMARCA
- Cervià de les Garrigues

100 anys de l'edifici de l'Ajuntament de Cervià

L'edifici acollia també les escoles i la casa dels mestres (foto: Xavi Minguella)

El grandiós i singular edifici de l'Ajuntament de Cervià compleix 100 anys. Inaugurat el 1913, va ser dissenyat per l'arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell, i estava pensat per acollir també les escoles i la casa dels mestres. Fins aleshores, tant l'equip de govern com el col·legi es feien en cases llogades. Des d'aquell 1913, l'edifici ha estat la seu ininterrompuda de la Casa de la Vila i s'ha creat una comissió per commemorar, al llarg de tot el 2013, el centenari.

Els actes comencen aquest dissabte, amb la presentació de tot el pgrama, la ponència de l'historiador local i col·laborador de SomGarrigues, Josep Rubió, a més de l'alcaldessa del municipi, Gemma Manresa, i la intervenció de la Coral, que interpretarà "L'Himne a Cervià". Aquest acte institucional d'bertura tindrà lloc a la Sala, a partir de les 19h.

A partir d'aquí, cada mes -excepte el juliol-, hi haurà algun acte de commemoració d'aquest aniversari, entre els quals destaquen la inauguració d'una exposició (30 de juny), amb conferència de Frederic Vilà, arquitecte i catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida, l'acte institucional per Festa Major (28 de setembre) i els actes de clausura, amb concert, jocs pirotècnics i sopar popular (22 de desembre).