COMARCA, ECONOMIA

Últimes places a la formació per a joves sobre com buscar feina

Un dels cursos anteriors (foto: Ajuntament de les Borges)

L’Oficina Jove de les Garrigues ofereix les últimes places per al cicle de xerrades i tallers d'assessorament i orientació en matèria laboral per tal de conscienciar als alumnes sobre les tècniques de recerca activa de feina. El curs, completament gratuït, començarà el dijous dia 11 i constarà de nou sessions teòrico-pràctiques d’una hora i mitja de durada.

Sota el nom “Primavera del treball”, les xerrades s’impartiran al Casal Marino, al carrer Avemaria de les Borges Blanques, i tindran com a objectiu el treball d’una forma dinàmica i participativa dels aspectes bàsics en la cerca de feina. Les classes es faran tots els dijous durant els mesos d'abril, maig i juny de les 10:30h a les 12h. La inscripció es pot fer a través dels canals habituals: presencialment a l’Oficina Jove, a través del telèfon 973 14 34 47, per correu electrònic (garrigues@oficinajove.cat) i per Facebook i Twitter.

“Aquesta iniciativa que porta a terme l’Oficina Jove ofereix a un dels sectors més castigats per l’atur, els joves, una formació adequada que els proporciona més facilitats per accedir al mercat laboral en aquest moment tan complicat que estem vivint” explica la regidora de Joventut i Educació de l'Ajuntament de les Borges, Maria Fusté.

Durant el curs es tractaran diferents temes relacionats amb la recerca de feina, com són un anàlisi de l’entorn i dels recursos que ofereix, i l’autoconeixement, és a dir, es donaran eines als participants per a que puguin reconèixer de què volen o poden treballar. També es farà incidència en els canals de recerca de feina i es desenvoluparan les eines per aconseguir-la, de manera que s’ensenyarà a fer un currículum i una carta de presentació i es donaran a conèixer els aspectes clau per encarar amb garanties una entrevista de feina. Per últim, tindrà lloc un taller de creació d’empreses i una sessió on joves emprenedors de les Garrigues explicaran el seu projecte.

Finalitza amb èxit el curs de cangurs
El passat dijous, 28 de març, va finalitzar el curs de cangurs organitzat per l’Oficina a les Borges i la Granadella amb un total de 37 alumnes inscrits. Adreçat a joves de la comarca interessats en formar-se en l’atenció dels infants en l’àmbit familiar, el curs, de 10 hores teòrico-pràctiques repartides en dues sessions, va servir per treballar continguts de psicologia infantil, pedagogia, primers auxilis, alimentació, recursos didàctics i jocs.