COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques , Vinaixa

Foment autoritza una rotonda a la N-240

Manso va citar els alcaldes de la N-240 per explicar-los la decisió (foto: Subdelegació del Govern espanyol)

La subdelegada del Govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha anunciat aquest dilluns que el Ministeri de Foment autoritza la construcció d’una rotonda a la N-240, concretament al punt quilomètric 79, a l’alçada de la cruïlla amb la carretera LV-7022 en direcció a Puigverd de Lleida i la carretera que va a Torregrossa.

Inma Manso ho ha comunicat als alcaldes de la N-240 en el decurs de la reunió de Comissió de treball que van crear a finals de l’any passat per fer un seguiment de les propostes i de la seva gestió. A la reunió hi van assistir els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir; de Juneda, Antoni Villas i de Vinaixa, Jordi Sarlé; així com els d’Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida i Torregrossa.

A Juneda, semàfors
La subdelegada també ha anunciat que el Ministeri de Foment ha autoritzat la instal·lació de tres semàfors intermitents de funcionament continu als tres punts de la N-240 al seu pas per Juneda on hi havia prevista la construcció de rotondes, amb l’objectiu d’"alertar els conductors de la proximitat d’una cruïlla durant la nit i en dies de boira". Les rotondes reclamades pel municipi garriguenc, per tant, hauran de continuar esperant. En aquest sentit, Inma Manso afirma que “el projecte inicial de 4 rotondes, del qual ara en separem una, no és un projecte abandonat, sinó a l’espera de dotació pressupostària”.

El cost de la rotonda anunciada es calcula en un milió d'euros, mentre que fer les quatre suposaria uns cinc milions. A la reunió que va mantenir el 7 de març l'alcalde de Juneda amb els diputats de CiU al Congrés espanyol, Pere Macías i Marc Solsona, així com amb el senador Ramon Alturo, Macías va assegurar que "si la ministra vol, ho pot fer, ja que el cost de cinc milions en un pressupost de 13.000 és assumible".

Finalment, cal recordar que hi ha també sobre la taula el projecte de construcció d'una rotonda a l'encreuament del complex de Masia Salat, entre Juneda i les Borges, pel qual els propietaris estan buscant finançament, ja que l'Estat no se'n vol fer càrrec.