COMARCA
- Cervià de les Garrigues , El Cogul , El Vilosell , La Granadella

El Vilosell estrena sala de vetlles

El president de la Diputació va destapar la placa commemorativa (foto: Diputació de Lleida)

El Vilosell ha inaugurat aquest diumenge la sala de vetlles municipal, situada al carrer La Fassina, al damunt de l'edifici de l'Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) "Les Garrigues Altes".

Les obres del nou equipament van iniciar-se a principis de novembre i han tingut un cost aproximat de 85.000€, la major part dels quals aportats per la Diputació de Lleida. A partir d'ara, el Vilosell deixa d'estar, per tant, entre els pobles que no disposen d'un espai per a vetllar els seus difunts. 

A la inauguració hi van participar el president de la Diputació, Joan Reñé, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Juli Muro, l'alcalde del Vilosell, Jordi Nogué i el diputat provincial i alcalde de Juneda, Antoni Villas. Les autoritats van visitar també el mirador de l'església, l'antic forn de pa i l’antiga botiga de queviures, que data del 1932. 

Cervià, el Cogul i la Granadella
Segons fonts de la Diputació, dotar els municipis amb tanatoris i sales de vetlla és una de les prioritats de l'ens, que l’any 2012 va concedir ajuts per un import de 694.000€ amb la voluntat que totes les comarques del territori gaudeixin d’aquest servei. A les Garrigues, la corporació ha col·laborat en la construcció d’aquest equipament a Cervià, així com a dotar de mobiliari la sala de vetlla municipal de La Granadella. Pel que fa al Cogul [v. SomGarrigues 337], l'Ajuntament té aprovat el projecte d'obres, valorat en 97.000€, però no està adjudicada la seva construcció, ja que la Diputació no ha garantit encara, segons fonts municipals, el seu finançament.

Biomassa per gasoil al local social
Durant la seva visita al Vilosell, el president de l'ens provincial, Joan Reñé, va recollir també la demanda de l’Ajuntament i s’ha compromès a finançar la substitució d’una caldera de gasoil per una de biomassa al local social del municipi, que n’ha de garantir un funcionament més eficient. Aquesta actuació tindria un cost aproximat de 12.000 euros.