COMARCA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

La Comissió Europa es fa enrere i no prohibirà els setrills a restaurants

La normativa havia de servir per evitar fraus (Imatge: Adrià Martí)

Després que la Comissió Europea (CE) anunciés la modificació de les normes de comercialització de l’oli d’oliva, que havia de passar a estar envasat i etiquetat quan se servís a bars i restaurants, finalment s’ha fet enrere.

La CE ha decidit retirar el pla per prohibir l’ús de setrilleres als establiments amb l’argument que la proposta hauria generat polèmica en alguns països. La mesura, que comptava amb el suport dels països productors com l’estat espanyol, Itàlia, Grècia i Portugal, “no té prou suport”, segons el comissari europeu d’Agricultura.

Tal com informàvem al mes de febrer, aquesta era una mesura que des de feia temps reivindicaven cooperatives i productors d?oli de la nostra comarca i del país.

De fet, des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), van mostrar la satisfacció de tot el sector per la nova normativa que ara queda en paper mullar, perquè "exigeix que el nom comercial del producte aparegui de manera íntegra en un lloc visible de l'etiqueta en el cas dels olis d'oliva, que contenen oli refinat barrejat amb oli verge". L'objectiu era facilitar la identificació de la categoria i la qualitat del producte.