COMARCA
- Les Borges Blanques

Les obres del carrer La Bassa de les Borges començaran finalment al setembre

Les obres de la N-240, al fons, sí que continuen sobre el previst.

Les obres d’arranjament i millora del carrer la Bassa, a les Borges Blanques, es duran a terme finalment a partir del 16 de setembre, després que comerciants, veïns i Ajuntament hagin arribat a un acord per no interferir en la campanya estiuenca de vendes, “un reclam dels comerciants que cal que tinguem en compte, ateses les dificultats econòmiques actuals”, apunta l’alcalde, Enric Mir.

La intenció inicial del consistori era fer al mateix temps les obres de la carretera N-240 a l'alçada del Terrall i les del carrer La Bassa, per tal de "minimitzar molèsties als borgencs", ja que els dos espais són al costat un de l'altre. Ara, per tant, continuen les obres de la carretera que van començar aquesta setmana i, passat l'estiu, s'iniciaran les del carrer La Bassa.

Segons el regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, “el carrer està realment molt malmès. Aquestes millores tan necessàries, que, a més, ajudaran a embellir l’àrea comercial de la ciutat, seran el colofó a les obres que s’hauran dut a terme en aquesta zona tan cèntrica”. Les millores consistiran en la col·locació d’un nou empedrat al carrer i la construcció de noves voreres. 

Parades del mercat
L’Ajuntament ha habilitat l’aparcament del final del carrer la Bassa per a que els paradistes del mercat del dimarts hi puguin estacionar els vehicles i facilitar-los la tasca de carregar i descarregar el gènere. A més, s’ha canviat la ubicació d’una parada de fruites i verdures, que ara ocupa un espai a la Placeta del Terrall, ja que el seu camió no pot arribar a la Plaça per les seves dimensions. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Ribalta, “aquesta mesura s’efectua per estalviar problemes als veïns, comerciants i paradistes a l’hora que un vehicle d’aquestes dimensions intenti passar per un lloc massa estret, com el carrer Concepció Soler. A més, també evitem que es pugui malmetre el sòl de la plaça, poc preparat per al pas de vehicles pesants”.