COMARCA, CULTURA
- Cervià de les Garrigues , Les Borges Blanques

Les campanes de Cervià i les Borges repicaran en el Dia de la Memòria

Es farà repic a les set de la tarda, hora de la mort de Verdaguer.

En motiu de la mort de Mossèn Cinto Verdaguer, ocorregueda en un 10 de juny, més de 200 municipis de Catalunya participaran el proper dilluns en l'anomenat Dia de la Memòria, nascut inicialment com a homenatge al poeta, però també com a record dels "grans defensors de la llengua catalana". 

Entre els campanars adherits a la campanya hi ha els de l'església de Sant Miquel de Cervià i el de la parròquia de l'Assumpció de Maria de les Borges Blanques, que el dilluns a les set de la tarda repicaran les seves campanes. 

En el cas de les Borges, aquest repic fa més de 15 anys que es fa, i no només en el dia de la mort de Verdaguer, sinó també del seu naixement, el 17 de maig. Pere Giné explica en aquest vídeo el seu ofici i la participació al Dia de la Memòria: 

D'altra banda, el 22 de juny hi ha prevista una trobada a Puiggròs que ha de servir també per donar a conèixer la feina dels campaners, i en què es farà, entre altres activitats, una visita guiada pel poble i un repic retransmès en directe amb una pantalla per als assistents.