COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Acció a favor de les banquetes arbrades del Canal d'Urgell

L'acte tindrà lloc a la Casella del Tei, a la imatge (foto: ADPN La Banqueta)

Davant l'aparició, fa pocs dies, de desenes d'arbres i soques herbicidats al Canal d'Urgell entre les Borges i Juneda, molts dels quals morts o afectats greument, l'associació junedenca de defensa del patrimoni natural "La Banqueta" aprofita el Dia Mundial del Medi Ambient, aquest dimecres 5 de juny, per convocar la ciutadania a un acte reivindicatiu a favor de les banquetes arbrades del canal.

"Creiem que cal reivindicar aquests espais verds, justament quan fa pocs dies que ens hem adonat dels danys a l’arbrat causats per les herbicidacions realitzades per la Comunitat General de Regants del Canal d'Urgell", expliquen, i alerten del risc que podrien suposar aquests aquests tractaments fitosanitaris "pel fet que aquests herbicides podrien acabar dissolent-se amb l’aigua circulant per aquests canals".

Per tot això, fan una crida a que la gent assisteixi a les 8 del vespre a la plaça Catalunya de Juneda per desplaçar-se (preferentment en bicicleta) a la casella del Tei (20:20h) i penjar-hi un cartell reivindicatiu "Stop a les herbicidacions a les banquetes dels Canals d'Urgell".

Xerrada i excursió ornitològica
D'altra banda, l'associació ha organitzat el divendres, també a les 8 del vespre, al Complex Cultural una xerrada sobre els ocells de Juneda, a càrrec de Gerard Bota, tècnic de fauna del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i ornitòleg d'EGRELL. I dissabte, a 2/4 de 9 del matí, tindrà lloc una sortida ornitològica guiada pel mateix tècnic. El punt de trobada és al Pont de la Banqueta, també anomenat Pont de Ferro.