COMARCA, CULTURA
- Arbeca , Juneda , L'Albagés , La Granadella , La Pobla de Cérvoles , Les Borges Blanques

Arriba el II Les Garrigues Guitar Festival

Es faran concerts durant els mesos d'estiu (foto: Garrigues Guitar Festival)

El dilluns 17 de juny es presenta al pati de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) el II Les Garrigues Guitar Festival Memorial Emili Pujol, el cicle de concerts de guitarra i llaüt que organitza el Consell Comarcal durant els mesos d'estiu a diversos espais de la comarca.

El mateix dia de la presentació (19:30h) hi haurà l'actuació del duo Zoco, format per la britànica Laura Karney a l'oboè i l'australià Jacob Cordover a la guitarra. El seguiran diverses actuacions, que tindran lloc a poblacions com les Borges, Juneda, Arbeca, la Granadella, l'Albagés i la Pobla de Cérvoles, més que en la primera edició. Entre aquestes, hi ha la del reconegut guitarrista junedenc Jaume Torrent.

"Experiències amb sentits"
Una de les novetats d'enguany és la incorporació d'espais privats, com el cellers Clos Pons i Mas Blanch i Jové, així com Mar de Miravall. En aquests tres espais, les actuacions es complementaran amb tastos de vins, visites guiades o degustacions gastronòmiques sota l'etiqueta "Experiències amb sentit". L'actuació de Hopkinson Smtih, al Centre Cívic de les Borges, també porta aquest segell, ja que es farà un tast de productes de la terra.

Curs a les Borges i simpòsium a la Granadella
Paral·lelament als concerts, el festival inclou el I Curs Internacional de Guitarra, Llaüt i Viola de mà, que tindrà lloc a les Borges de l'1 al 7 de juliol i està destinat a alumnes de nivell mitjà, superior i professional, amb classes individuals i col·lectives, tallers, conferències, visites, etc. El dissabte 6 de juliol, a la Granadella, es farà el II Simpòsium Emili Pujol, un col·loqui obert de deixebles d'aquest instrumentista i compositor granadellenc. La trobada inclou la visita a la casa natal i altres espais de referència.

Alumnes de l'Escola de Música
Aquest any s'ha volgut comptar també amb la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis per la Música de les Garrigues, formada per les escoles de les Borges, Juneda i Arbeca, alumnes de les quals participaran a alguns concerts.

PROGRAMA COMPLET AQUÍ