COMARCA
- Juneda , L'Albi , Les Borges Blanques , Llardecans , Maials , Sarroca de Lleida , Sunyer

Els ramals garriguencs de la cadena humana de la Diada

Aquestes iniciatives volen visualitzar també l'interior del país.

Des que es va anunciar el traçat de la Via Catalana cap a la Independència, coneguda com a cadena humana, que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) prepara per aquest 11 de setembre, no són poques les veus que van considerar un greuge el fet que les Terres de Ponent en quedessin al marge, ja que l'itinerari recorre per la costa, passant per comarques de Girona, Barcelona i Tarragona.

Amb la intenció de ser presents a la cadena però visualitzant també l'interior del país, l'ANC del Segrià ha organitzat un traçat per fer corrent en relleus, des de la ciutat de Lleida fins a l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar, els trams assignats als lleidatans. Aquesta mena de cursa, anomenada "Lleida corre amb Catalunya al cor", passarà per quatre pobles de les Garrigues històriques: Sunyer, Sarroca, Llardecans i Maials.

En bicicleta cap a la costa
En un sentit similar, el col·lectiu lúdico-cultural Muntadors de Pollastres Grossos (MPG), nascut al voltant d'algunes edicions recents de la Festa Major de les Borges, fa una crida a recórrer en bicicleta l'itinerari entre Bell-lloc d'Urgell i Creixell, el municipi que l'MPG ha escollit per participar a la cadena humana. Aquest itinerari passa també per les Garrigues, concretament per les Borges i l'Albi, així com termes municipals de Juneda i Vinaixa.