COMARCA, CULTURA
- Bellaguarda , Les Borges Blanques

63 colles a la 31 Trobada de Gegants de les Borges Blanques

El pregoner i l'alcalde de les Borges, saludant els assistents a la trobada (foto: Aj. de les Borges)

La capital garriguenca ha aquest dissabte un dels actes més multitudinaris de la seua Festa Major: la 31a Trobada de Gegants, que ha aplegat més de 1.500 participants de 63 colles d'arreu de Catalunya, amb 146 gegants. La cita, reconeguda com a festa popular d'interès cultural per part de la Generalitat, ha tingut lloc a la Plaça de la Constitució i ha congregat, segons fonts municipals, al voltant de 5.000 persones entre participants i assistents. A continuació ha tingut lloc el tradicional correfoc pels carrers del centre de la població.

Altres actes de la jornada han estat la proclamació de les pubilles i hereus, el pregó a càrrec de l’historiador i director de l’IEI, Josep Ma Solé i Sabaté, a més del lliurament dels premis Olivera d'Or 2013. En aquest sentit la Cooperativa de Sant Isidre ha obtingut el premi Borgenc de l'Any 2012 mentre que el Consell Esportiu de les Garrigues, el Garriguenc 2013.

Del programa de diumenge en destaca el 36è Concurs de Sardanes al Terrall, amb la Cobla Montgrins, una cita on els membres de la colla local Brut Natura oferiran un vermut per celebrar el seu 15è aniversari. També diumenge tenen lloc actes com la cercavila amb la Banda de Cornetes i Tambors (11h), l'actuació de l'esbart dansaire Renaixença (19h) i la xaranga amb el grup Bandarra Street Orkestra (20h). A la nit, Cursa d'Ornis i concert amb Mondo Loco i batucada.

Els actes festius de la capital continuen fins dimarts, amb el tradicional Castell de Focs com a cloenda. A Bellaguarda, on també hi és Festa Major, els actes acaben aquest diumenge, amb parc aquàtic, sessió de ball i correfoc.