COMARCA
- Juneda

La II Fira Tasta-oh! arriba a Juneda amb més espai, més activitats i més cuiners professionals

Atès l’èxit de la primera edició, la Fira Tasta-oh! arriba enguany a Juneda amb més espais actes, i més cuiners professionals i empreses col·laboradores. Així mateix, el certamen tindrà lloc al llarg de tot un cap de setmana, enlloc d’un dia, com l’any passat, ampliant d’aquesta manera el programa d’activitats. La cita serà els propers dies 23 i 24 d’octubre al poliesportiu municipal. Així s’ha anunciat aquest dilluns 4 d’octubre a la presentació de La Fira de la gastronomia i la bona cuina de Lleida que s’ha dut a terme al complex cultural de Juneda i que ha tingut una convidada molt especial: la prestigiosa cuinera Carme Ruscalleda.

La cuinera ha parlat sobre les arrels de la cuina catalana i de les seues pròpies en la conferència Menja’t el paisatge. Acompanyada de l’alcalde del municipi, Antoni Villas, Ruscalleda ha remarcat que la fira continua amb els mateixos objectius amb què va nàixer l’any passat: no deixar perdre la cuina tradicional de les comarques de Lleida, i en especial, de les Garrigues; i potenciar els bons hàbits alimentaris.

Pel que fa als dos dies de la Fira, els visitants es trobaran amb quatre zones diferenciades: una primera on es podrà gaudir de les demostracions d’alguns dels millors cuiners professionals de Lleida que treballen en restaurants de renom (Restaurant Cal Benet de les Borges Blanques, Restaurant Palau de Margalef, Tugues, Restaurant Dien, Escola d’Hoteleria de Lleida), degutacions, tallers infantils i compravenda de productes lleidatans.

Cal recordar que el diumenge 24, es farà el 2n Concurs de Cuina Vila de Juneda. Entre 12 i 14 hores, els participants hauran de portar els seus plats perquè el jurat pugui fer la deliberació.

D’altra banda, al llarg d’aquest mes d’octubre, estan previstes altres activitats prèvies a la fira, com una xerrada sobre nutrició per a adolescents (21 d’octubre) o unes jornades tècniques sobre el sector agroalimentari (22 d’octubre). Aquestes jornades inclouran conferències sobre avicultura, el sector porcí, la fruita i les flors alimentàries.