COMARCA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

Campanya a les Borges per incentivar l'obertura de locals buits

Responsables de la jornada a les Borges, davant un dels locals buits (foto: Aj. de les Borges)

Vuit locals buits del casc antic de les Borges es posaran a la disposició del públic aquest dissabte amb l’objectiu de captar possibles emprenedors que hi vulguin instal·lar un negoci. Artistes, dissenyadors i empresaris exposaran els seus productes als aparadors d’aquests espais sota el lema “Aixequem les persianes”, la campanya engegada per la Generalitat a dotze municipis inclosos a la xarxa de Pla de Barris, un pla que es troba molt lluny dels objectius marcats inicialment.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Jordi Ribalta, creu que aquesta iniciativa “ajudarà a dinamitzar el sector comercial del municipi donant a conèixer el nucli antic de les Borges, un lloc idoni per muntar-hi un negoci”. Els propietaris d’aquests immobles, situats a la Plaça i als carrers Nou, Raval del Carme, Carnisseria i Ensenyança, els posaran a disposició dels ocupants, que hi exposaran durant un dia els seus productes i projectes.

Aquests locals formen part de la llista de locals inactius elaborada durant aquest 2013 per l’Ajuntament, que també en va detallar les característiques i va fer propostes sobre els usos que podrien tenir. En aquest sentit, el consistori borgenc va anunciar mesos enrere un pla de dinamització que havia d'incloure una línia d'avals amb entitats financeres per tal que "tant els propietaris de locals buits com els emprenedors de negocis hi surtin guanyant".

Només al centre de les Borges, format per una dotzena de carrers, hi ha més de 50 persianes de locals comercials abaixades, tal com s'explicava en un reportatge de SomGarrigues (núm 340) del mes de març d'aquest any.