COMARCA, CULTURA, ECONOMIA
- Alcanó , Alfés , Almatret , Aspa , Llardecans , Maials , Sarroca de Lleida , Sunyer , Torrebesses

Els Camins d’Or Líquid arriben als nou pobles de les Històriques

L'acte de presentació va tenir lloc al Consell Comarcal del Segrià (foto: CCS)

Com cada any des d’en fa cinc, el Consell Comarcal del Segrià organitza els Camins d’Or Líquid, una iniciativa que posa el focus sobre els pobles productors d’oli de les Garrigues Històriques coincidint amb l’època de la collita de les olives. En les últimes edicions, el nombre de municipis participants s’havia quedat amb set (Alfés, Sunyer, Aspa, Alcanó, Torrebesses, Llardecans i Maials), però aquesta vegada hi són tots nou, ja que s’ha recuperat Sarroca –que hi va ser a la primera edició el 2009– i s’hi ha afegit Almatret per primera vegada. Fins i tot s’han programat activitats fora de la zona més oleícola, com Seròs i Alpicat.
Aliment, cultura, paisatge

A l’acte de presentació, que va tenir lloc el 6 de novembre al Consell, la consellera Bea Obis va assenyalar que “l’important motor de promoció del producte de l’oli, així com l’apropament dels productors de l’oli obrint nous canals d’interacció econòmica i cultural, ultrapassa l’àmbit comarcal”.

Com en altres anys, aquesta edició continuarà aprofundint en altres realitats de l’oli més enllà del consum alimentari, com tallers de sabó, de cosmètica o de reciclatge, i es continuarà potenciant el patrimoni històric, cultural i paisatgístic de cada municipi.
El primer poble garriguenc amb actes programats és Aspa, aquest diumenge 10 de novembre. Durant cada cap de setmana fins a finals de desembre, en algun dels nou pobles hi haurà esmorzars, visites guiades, tastos, conferències i activitats vàries, com el ja habitual concurs d’allioli de Torrebesses.