COMARCA, ECONOMIA

El 78% de la inversió de la Generalitat a la comarca, pel Segarra-Garrigues

La inversió es destina a la xarxa de reg.

El projecte de pressupostos per al 2014 aprovat pel Govern i presentat pel conseller d’Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, el 5 de novembre preveu destinar 7.655.000 d’euros específicament a les Garrigues, a banda de les inversions en projectes globals que hi puguin recaure. D’aquests, 5.966.000, és a dir, un 78%, corresponen a actuacions relacionades amb el canal Segarra-Garrigues, quasi totes per a la xarxa de reg.

D’altra banda, hi ha 905.000 euros més destinats a la xarxa de regulació i distribució del Segrià Sud a Almatret i altres termes municipals de les Garrigues i Ribera d’Ebre.

La resta d’inversions es reparteixen entre actuacions a la variant de les Borges -entre la Masia Salat i l’Hostal del Llop-, per un cost de 160.900 euros i la variant puntual i reforç de la carretera L-201 entre Arbeca i Belianes, per un import de 6.800 euros.

ICV parla d'abandonament de les comarques de Ponent
La diputada d'ICV-EUiA Sara Vilà ha estat molt crítica amb l'"abandonament que pateixen les comarques de Lleida en els pressupostos de la Generalitat", en una roda de premsa d'aquest dilluns. Vilà ha explicat que un 15% del pressupost a tota la demarcació correspon al Segarra-Garrigues, "que certament s’ha d’acabar, però, com venim exigint des del grup parlamentari d'ICV-EUiA, amb transparència i amb una auditoria dels costos, atesa la desviació pressupostària".

“Estem davant una obra eterna, i malgrat la quantitat de diners que s'hi han destinat, els pagesos continuen en molts casos sense poder regar. Es dediquen pocs recursos a la utilitat i funcionament del canal, com podria ser una rebaixa del preu de l'aigua”, ha valorat Vilà.