COMARCA, ECONOMIA

Cicle de jornades emprenedores ‘Arrela’t a la comarca’

Aquest dimarts, 12 de novembre, tindrà lloc la primera de les jornades del cicle "Arrela’t a la comarca", organitzat pel Consell Comarcal de les Garrigues a través de l’Oficina Jove i el Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori. Aquesta iniciativa sorgeix del programa Odisseu, un projecte europeu que té per objectiu el retorn i la inserció laboral dels joves al món rural.

El cicle de jornades emprenedores comença dimarts a les 18h, a les instal·lacions de l’Oficina Jove a les Borges Blanques (carrer Avemaria, 14) amb la sessió "Sense feina? L'autoocupació és la solució!", que té per objectiu motivar els participants envers l'autoocupació com a alternativa de qualitat en el seu itinerari d'inserció laboral i desenvolupament professional. La jornada tractarà les motivacions i barreres per emprendre, així com els passos i recursos necessaris per muntar un negoci.

La següent sessió serà dijous, 14 de novembre a les 9h, amb la xerrada "Noves eines de finançament empresarial", que donarà les claus per adquirir les competències necessàries per millorar les fonts de finançament dels projectes, així com la planificació dels recursos.

Dimarts, 19 de novembre a les 19h, serà el torn del "Taller d'habilitats emprenedores" per potenciar les habilitats emprenedores dels participants i animar-los a crear la seva pròpia empresa, ara o en el futur.

L’Estratègia comercial a través de les xarxes socials serà la quarta de les jornades prevista pel proper dijous, 21 de novembre a les 9h. Aquesta sessió té per objectiu implementar l'ús de les xarxes socials en una estratègia comercial, aplicar tècniques de networking i potenciació de la marca personal, així com conèixer estratègies i tècniques de social media marketing.

I finalment, dimarts, 26 de novembre a les 19h, tindrà lloc l’última de les sessions que porta per títol "Generació d'idees de negoci" i que pretén potenciar la capacitat dels participants per a generar idees innovadores, identificant oportunitats de negoci.