COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Restauren la Serra del Rispa, al límit entre Juneda i les Borges Blanques

El punt elevat de la serra, a 501 metres, fa de mirador de l'entorn.

L'Ajuntament de Juneda, amb el suport de la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat, ha dut a terme la restauració de la serra del Rispa al tram malmès pel pas de motocicletes, molt a prop de la divisòria dels termes de Juneda i les Borges Blanques, a la zona de l'Aranyó. L'actuació ha consistit en la instal·lació de baranes de fusta, uns 140 esglaons de fusta i pedra al llarg de la costa, un trenca-aigües i un plafó informatiu a 501 metres d'altitud sobre aquest paratge i la seua fauna.

L'objectiu dels treballs és arreglar la zona i, al mateix temps, evitar d'ara en endavant el pas de moticicletes, tal com estableix l'article 7 de la Llei 9/1995 de la circulació de vehicles motoritzats fora dels camins o pistes aptes per a tal efecte. En aquest sentit, ja s'havien instal·lat anteriorment senyals d'avís a la zona; l'últim durant una jornada de sensibilització el novembre de l'any passat convocada per l'Associació de Defensa del Patrimoni Natural "La Banqueta", l'Ateneu Popular Garriguenc i el Centre Excursionista Borges-Garrigues. Aquell dia es van recollir, a més, una vintena de bosses de deixalles escampades per la serra, bona part de les quals cartutxos de caça.

L'actuació 'afegeix, a més, a altres millores dutes a terme en els últims mesos al turó dels Bessons, tant en preservació de l'entorn com en senyalització informativa sobre el seu interès.