COMARCA, ECONOMIA
- Les Borges Blanques

La Fira de l'Oli de les Borges amplia superfície d'exposició al carrer

El recinte interior el formen el Pavelló de l'Oli el pavelló comercial (foto: Aj. de les Borges)

Les Borges prepara la 51a Fira de les Garrigues i 16a de l'Oli Qualitat Verge Extra, que tindrà lloc el 17, 18 i 19 de gener, pels volts de Sant Antoni. L'organització ha comunicat que ja s'ha arribat al 100% d'ocupació, tot i haver ampliat enguany la superfície als 6.363m². Una superfície que tindrà alguns canvis respecte edicions anteriors, com la ubicació de la carpa exterior al carrer Catalunya, on s'hi posaran 29 parades de productes alimentaris. Al carrer Indústria hi haurà cotxes i maquinària vinícola, mentre que al carrer Comerç s’hi posaran 24 parades d’artesans locals i 19 d’artesania ètnica.

El protagonisme del certamen, però, girarà al voltant del Pavelló de l'Oli, amb 26 estands de cooperatives, productors d'oli i almàsseres, i el pavelló Francesc Macià, destinat a una quarantena d'empreses i entitats. Serà a l'interior, que presenta un nou disseny i distribució d'espais, on hi haurà l’Espai gastronòmic i l’Espai promocional, que estan complerts. Finalment, a la plaça Europa hi haurà una altra carpa, on s'hi faran àpats populars i el primer concert Fira Rock, amb els grups Els Catarres, La Terrasseta de Preixens i DJ Uzbeque.

Aquest dijous al vespre, té lloc a Lleida la presentació pública de la Fira; concretament, al Castell dels Templers de Lleida, amb la presència del conseller d'Agricultura, Josep M. Pelegrí. L'acte presenta també l'agermanament entre la Fira de l'Oli i la Ruta del Vi de Lleida, que inclou els cellers garriguencs i que ha incorporat recentment l'Espai Macià en els seus espais.

Cursa de l'Oli i Tres Tombs
Com cada any, en el marc de la Fira se celebren també dos actes paral·lels multitudinaris. D'una banda, la Cursa de l'Oli del Club Atlètic Borges, que aplega un miler de corredors el matí de diumenge i enguany arriba a l'11a edició. El mateix matí té lloc la desfilada de carros i carrosses dels Tres Tombs de Sant Antoni al voltant del Passeig del Terrall.