COMARCA, CULTURA

La cuina garriguenca centra el primer volum d'una nova col·lecció de l'editorial Fonoll

La col·lecció recollirà propostes comarca per comarca.

L'editorial junedenca Fonoll presenta una nova col·lecció de llibres, en aquest cas sobre la "nova cuina lleidatana", que recollirà, comarca per comarca, del pla i de la muntanya, una selecció de les noves propostes culinàries de la generació de xefs que han situat la cuina de Ponent a la primera línia de la gastronomia catalana. Els propis cuiners i el caràcter i la personalitat del seu treball en són els protagonistes. 

El primer títol de la col·lecció correspon a la cuina de les Garrigues, amb pròleg de l'escriptor arbequí Vidal Vidal, i es proposa donar a conèixer els millors productes de la terra i els vins que s’hi elaboren, elements fonamentals en la personalitat de tota cultura gastronòmica. Aquest volum es presentarà amb motiu de la 51a Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra de les Borges, el proper 19 de gener a les 11h, a l’espai promocional del Pavelló Firal. L’acte anirà a càrrec de Vidal Vidal i Josep Gelonch, comptarà també amb una demostració culinària d’algun dels xefs que apareixen el llibre i el corresponent maridatge del plat.