COMARCA
- Les Borges Blanques

Acaba la renovació de l'antiga N-240 al pas per dins de les Borges

S'han instal·lat nous semàfors i fanals i el pintat de les senyalitzacions (foto: Aj. de les Borges)

La renovació de l'antiga carretera N-240 al pas per l'interior de les Borges arriba al seu final, amb la instal·lació dels nous semàfors i fanals i el pintat de les senyalitzacions sobre la calçada -passos de vianants, eix central de la via, cessions de pas, etc-. Tot i que inicialment s'havia anunciat aquesta actuació per mitjans de desembre, finalment s'ha dut a terme aquesta setmana, just després de la celebració de la Fira de l'Oli al municipi, ja que, segons afirma l'equip de govern, "els tècnics han considerat que el ferm de la calçada estava prou sec, després que la boira i la humitat dels últims dies impedissin la realització dels treballs".

Dels 26 semàfors que s'han rneovat, 12 són exclusivament per a vianants i mostren, mitjançant un compte enrere, el temps que tenen les persones per creuar el carrer. Tots els aparells funcionen amb llums LED, un sistema amb més visibilitat, menys manteniment i més eficiència energètica.  

Amb aquests últims treballs es donen per finalitzades les obres de renovació de la via, que van començar al mes de maig de 2013 i que han anat a càrrec del Ministeri de Foment amb motiu del traspàs. Des de principis de desembre es va reobrir tot el tram al trànsit.