COMARCA
- Juneda

Nou ajuntaments aproven mocions en defensa de les persones amb discapacitats psíquiques

A les Garrigues es portaven 2.500 suports recollits al desembre.

Nou ajuntaments de les Garrigues han aprovat mocions de suport a la campanya en defensa dels drets de les persones amb discapacitats psíquiques. Són els consistoris de les Borges Blanques, Juneda, Arbeca, l'Albi, Vinaixa, Juncosa, l’Espluga Calba, els Omellons i Tarrés, que demanen al Parlament de Catalunya que blindi les partides pressupostàries que garanteixen la integració social i laboral d’aquestes persones i es recuperi la dotació aprovada en els pressupostos autonòmics del 2010.

La Generalitat finança les places als Centres Especials de Treball (CET), els centres assistencials i els habitatges de les persones amb discapacitats intel·lectuals. Des del 2010, però, les retallades i les demores del finançament públic fan perillar la continuïtat dels centres i, per tant, dels serveis imprescindibles per a la integració d’aquestes persones. 

Campanya per a recollir suports
Davant d’aquesta situació, les 17 entitats lleidatanes del sector, entre les quals Talma (abans Apromi), coordinades a través de la Federació ALLEM, van posar en marxa una campanya per informar i sensibilitzar la població i demanar-li la seva solidaritat [v. SomGarrigues, núm 360]. Milers de ciutadans i ciutadanes de les terres de Lleida, 2.500 dels quals a les Garrigues (segons dades de principis de desembre), han donat el seu suport a la petició de les entitats. La Federació ALLEM recull aquests dies els plecs de signatures per comptabilitzar-les i lliurar-les als diputats i diputades lleidatans al Parlament de Catalunya.