COMARCA, ECONOMIA

La DOP organitza la II Fira festa de l'oli d'oliva verge extra a Barcelona

Aquesta serà la 2a edició de la mostra.

La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Les Garrigues organitza entre el 6 i el 8 de març, a Barcelona, la II Fira Festa de l’oli d’oliva verge extra, amb la finalitat d’apropar aquest producte al consumidor. La fira es farà davant del Mercat de Santa Caterina.

El president de la DOP, Joan Segura, explica que la finalitat és "donar a conèixer, encara més, la qualitat i les garanties del nostre oli, que és un producte de proximitat, molt arrelat al territori i que procedeix directament dels productors”, i afegeix que “el consumidor, sovint, desconeix que la diferència entre comprar un oli verge extra de màxima qualitat i un oli d’oliva refinat és de 30 euros anuals per persona”.

Segons la DOP, es calcula que el consum d’oli -per cuinar i en cru- per persona és de 15 litres anuals i el preu d’un litre d’oli verge extra amb denominació d’origen se situa, només, uns 2 euros per sobre d’un litre d’oli d’oliva -refinat-. “Estem convençuts que val la pena consumir oli de qualitat, amb tots els beneficis que comporta per a la salut i la seguretat derivada d’estar garantit per una DOP”.

Activitats durant la fira
Durant el certamen hi haurà tastos, esmorzars i berenars de pa amb oli d’arbequina i xocolata. Es podrà adquirir oli de la DOP Les Garrigues de les cooperatives presents a la fira-festa, i durant els tres dies es faran sortejos d’oli entre els compradors.

També se sortejaran dos menús per a dues persones al restaurant “Can Jubany”, de Calldetenes, que dirigeix el xef Nandu Jubany, distingit amb una estrella Michelin. A més, per cada compra de 50 euros al Mercat de Santa Caterina es regalarà una ampolla d’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues.

Dissabte, l'últim dia, es farà batucada a partir de les 11h amb el grup “Batukamelatú”, de l’Albi.