COMARCA, ECONOMIA

El sector porcí considera insuficient una moratòria fins a final d'any del decret de renovables

Els representants del sector porcí que es van reunir aquest dimarts al Departament d’Empresa i Ocupació, amb el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres i el director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, consideren insuficient la moratòria fins a final d'enguany del decret que fa inviables les plantes tractament de purins.

Segons els representants de la Generalitat, aquesta era la proposta que el Ministeri d'Indústria estaria disposat a acceptar. Per als sindicats Unió de Pagesos, JARC, ASAJA, així com per a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Porcat i Anprogapor, i l’Associació d’Empreses per al Desimpacte Ambiental dels Purins (ADAP), la moratòria hauria de ser de dos anys, temps "per analitzar correctament el tema, establier solucions efectives a llarg termini i poder-les implementar", diu un comunicat de JARC. 

Durant la reunió, el Departament d'Empresa i Ocupació va exposar que van presentar al·legacions a l'esborrany de la normativa estatal que està provocant el tancament de les plantes de purins i continuarà recolzant el sector per trobar una solució al problema.