COMARCA, ECONOMIA

La Generalitat presenta un projecte de foment de l'oleoturisme

Producte i patrimoni relacionat, dos aspectes a promocionar.

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme i l'Agència Catalana de Turisme, comença a posar fil a l'agulla en quant a vincular la producció de l'oli d'oliva i el patrimoni relacionat amb el turisme. En aquest sentit, aquest dijous, 24 d'abril, es presenta el projecte Oleoturisme a les Borges Blanques, concretament al Centre d'Empreses Innovadores (CEI).

A l'acte, en què hi participaran el president del Consell Comarcal, Juli Muro i l'alcalde de les Borges, Enric Mir, com a amfitrions, s'hi farà públic l'estudi realitzat per Ariadna Boixader, d'Olea Soul, sobre la situació de l'oleoturisme a Catalunya i les seues possibilitats de promoció. A continuació s'hi presentaran diverses experiències de diferents zones del país, com el nou Club de Producte d'Oleoturisme, impulsat per la renovada Associació de Turisme de les Garrigues, l'empresa Oleum Flumen, situada a Vinaixa, el Museu Natural d'Oliveres Mil·lenàries d'Ulldecona i la cooperativa Empordàlia. Clausurarà l'acte Marian Muro, directora general de Turisme.

La jornada es completarà amb una visita a la cooperativa d'Arbeca i un còctel amb tast d'oli i de vi. Complementàriament, el Consell Comarcal posa a disposició de les persones interessades autorcars per visitar el jaciment de Vilars, sempre i quan s'assoleixi un mínim de persones.