COMARCA, CULTURA
- Juneda

Juneda estrena festival, amb el grup Txarango com a cap de cartell

La intenció és poder repetir l'experiència en propers anys.

L'Ajuntament de Juneda, en col·laboració amb l'associació local Jovent Junedenc, ha organitzat per al dissabte 28 de juny l'"Esgarrifa't Night Festival", un concert que volia aparcar, per una nit, la tendència de música més tecno que ha caracteritzat les últimes festes juvenils i obrir-se a un públic més ampli. Per això, es comptarà amb l'actuació del grup ripollès de moda, Txarango, nascut el 2010 i que ve d'omplir a vessar el seu poble, Sant Joan de les Abadesses, amb el festival Clownia, concebut per ells mateixos. A Juneda els acompanyaran Búhos i Germà Negre.

La intenció del consistori és que la iniciativa no quedi aquí i pugui ser la primera de més edicions, però "ja es veurà, enguany se'ns ha presentat l'oportunitat i no sabem com serà l'any que ve, però per poc que poguem ho farem", diu el regidor Aibert Garriga. La data escollida, el 28 de juny, vol ser un forat entre el final d'exàmens dels estudiants i l'inici de l'onada de festes majors estiuenques, amb qui es vol evitar solapar-se per poder atreure un públic nombrós.

El preu de l'entrada és 12€ l'anticipada i 15€ a taquilla, tot i que l'organització n'ha posat 300 de promocionals a la venda, a un preu reduït, que només es poden adquirir a l'Ajuntament fins el 23 de maig, amb la intenció d'incentivar el públic local. Sobre el nom d'"Esgarrifa't", Garriga explica que no respon a un motiu concret, sinó que es tracta només d'una paraula "força utilitzada a Ponent".