COMARCA
- Juneda , L'Albi , Les Borges Blanques , Vinaixa

La Diputació traspassa carreteres als ajuntaments de Juneda, les Borges Blanques, l’Albi i Vinaixa

La Diputació de Lleida ha traspassat vuit carreteres als ajuntaments que fins ara formaven part de la xarxa viària de la corporació, entre elles cinc de les Garrigues. El president de la corporació provincial, Jaume Gilabert, ha signat aquest dimarts les actes de cessió. En total, són 11,622 quilòmetres de carreteres que han estat cedides als ajuntaments de Juneda, Montgai, les Borges Blanques, Vinaixa, l'Albi, Bellpuig i la Sentiu de Sió. El valor patrimonial de les carreteres traspassades és d'uns 3.800.000 euros.

Gilabert, ha indicat que aquest traspàs de carreteres de la corporació als set municipis "és un acte de normalització" i ha afegit que "tots els municipis als que s'han traspassat aquestes carreteres disposen de vies alternatives. Per tant, les vies cedides no són les principals carreteres de circulació".

Per la seua part, el Diputat de Serveis Tècnics i Carreteres, Josep Cosconera, ha explicat que aquest tipus de traspàs es pot efectuar sempre que hi hagi un itinerari alternatiu a la via
traspassada, d'acord amb la Llei de carreteres de Catalunya.

Les carreteres traspassades són la LV-2001-b de Juneda, la LV-7031-a de les Borges, la LV-7013-a de Vinaixa, la LP-7013-a/ LP-7013-b i la LP-7032-a/LP7032-b de l’Albi. (Per una informació més detallada sobre la ubicació d’aquest conjunt de carreteres podeu consultar el document adjunt).