COMARCA, ECONOMIA
- Bovera , El Cogul , Juneda , La Floresta , La Granadella , Les Borges Blanques , Vinaixa

Arriba la Setmana Bio, un cicle d'activitats amb productors ecològics de la comarca

Hi haurà tastos, visites guiades i tallers.

Set pobles de les Garrigues participen aquest juny a la Setmana Bio per l'Alimentació Ecològica, una iniciativa del sector ecològic català per agrupar actuacions amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològiques i difondre-les i promocionar-les conjuntament. La creació d'aquesta Setmana Bio s'emmarca, a més, dins del Programa de Foment de la Producció Agroalimentària Ecològica 2012-2014 de la Generalitat.

A les Garrigues, aquesta mostra, que a nivell de Catalunya és la segona vegada que es fa, té vuit activitats programades entre el 31 de maig i el 8 de juny. Són les següents:

- Dissabte 31 de maig: passeig per la finca de les Teixeres i tast hedònic dels productes ecològics d'Oleum Flumen. Vinaixa. Places limitades. Preu: 10€. Horari: a partir de les 10h.

- Dissabte 31 de maig: anellament científic d’ocells, per part d'Agronatura. Bovera, 8h.

- Diumenges 1 i 8 juny: panificiació ecològica feta a mà amb massa mare. Farines Cervós. Horari: de 9:30 a 14h. Les Borges Blanques.

- Dijous 5 de juny: tast d’oli ecològic al castell de la Floresta. Hora: 19:30h. Places limitades, confirmar assistència a cultura@garrigues.cat.

- Dijous 5 i divendres 6 de juny: visita guiada per la finca d’oliveres de Guia Olivera. Bovera.

- Divendres 6 de juny: jornada tècnica “Ametller ecològic: una alternativa viable”. Centre Cívic de la Granadella. Hora: 9h.

- Dissabte 7 de juny: visita a finca ecològica d’oliveres intensives amb reg de goteig, a càrrec de Ramon Tribó Reig. Punt de trobada: plaça del Cogul, 10h.

- Diumenge 8 de juny: visita guiada a l'Hort de ca la Cistellera, Juneda. Horari: de 10h a 13h. Confirmar assistència.

Segons els resultats de l’enquesta del Baròmetre de percepció i consum dels aliments ecològics a Catalunya, gairebé dues terceres parts de la població catalana es considera no informada, tot i que hi ha la percepció que aquesta situació està millorant. Això demostra, segons la Generalitat, que s’han d’intensificar les actuacions de promoció i divulgació, i en aquest sentit neix la Setmana Bio.

En aquesta línia, altres països del nostre entorn han establert esdeveniments que agrupen activitats variades amb un mateix objectiu final, concentrades en un període de temps limitat sota una mateixa denominació, per tal d’intensificar el seu abast i coneixement, alhora que realitzen un efecte crida per a la programació de noves activitats. Així, França ha establert la quinzena Printemps Bio, que té lloc durant la primera quinzena de juny.

Organitzadors
Totes les entitats interessades en la creació d'aquest esdeveniment s'han agrupat en una Taula d'entitats organitzadores, en la que hi participen: l’Associació Vida Sana, l’Associació Salut, Consum i Alimentació, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, el Gremi d’Herbolaris i Dietètica de Catalunya, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Prodeca, la Unió de Consumidors i Mestresses de Casa, la Unió de Pagesos i la Generalitat de Catalunya.

En què consisteix?
La Setmana Bio agrupa totes aquelles actuacions programades per qualsevol de les entitats organitzadores, així com també per altres agents promotors que encaixin amb els objectius fixats.

Qualsevol agent promotor que vulgui situar una activitat dins del programa conjunt de la Setmana Bio, i utilitzar el nom i la identificació de la mateixa en els documents, cartells i programes d’aquestes activitats, podrà sol·licitar-ho als organitzadors, i gaudir així de la promoció conjunta que es faci d’aquest esdeveniment.