COMARCA
- Juneda , Les Borges Blanques

Centenars de fotografies participen al primer Concurs Instagram sobre les Garrigues

Es vol potenciar el paisatge, la gastronomia i la cultura garriguenques (foto: www.malviatge.cat)

355 fotografies amb l'etiqueta #garriguespremi i 625 amb #ccgarrigues són les que consten, a data d'avui dijous, 29 de maig, a la xarxa social Instagram, l'aplicació de compartició d'imatges a través de telèfons mòbils intel·ligents. Són les etiquetes que agrupen les fotos que valorarà el jurat del primer Concurs Instagram, organitzat pel Consell Comarcal, en col·laboració amb la Diputació i Igers Lleida.

Les obres han d'haver estat publicades entre el 26 de març i el 31 de maig, i per participar al concurs cal ser seguidor del perfil d'Instagram @turismelesgarrigues i publicar imatges relacionades amb el paisatge, la gastronomia i la cultura de les Garrigues, etiquetades amb les conceptes #garriguespremi o #ccgarrigues

El concurs donarà tres premis, que constaran d’un lot de productes de la comarca. L’entrega serà el dia 20 de juny de 2014. El jurat del concurs està format per un tècnic de Cultura i un de Turisme del Consell Comarcal, un representant del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i dos representants del col·lectiu d'"instagramers" de Lleida.

Junt amb les obres premiades, el jurat farà una tria de les millors imatges per fer una exposició al Mirador de les Garrigues, situat al Consell Comarcal. El dia de la inauguració de l’exposició es farà l’entrega de premis.

Concurs també a Juneda
En un sentit similar, s'ha iniciat a Juneda, organitzat per l'Ajuntament, el concurs fotogràfic "Jundagram", que en aquest cas, a més d'Instagram, inclou també les xarxes socials de Facebook i Twitter. Les fotos es poden publicar fins el 3 de juliol, i les etiquetes responen a sis categories: #jundagramhumorcares #jundagramhumorpostures #jundagramhumorsituacions #jundagramjunedaracons #jundagramjunedagent #jundagramjunedanatura.